lördag 19 mars 2011

Ugnen - bageriets hjärta!

Att ha en vedeldad ugn känns för oss väldigt viktigt. Ugnen är hjärtat i bageriet. Även om vi med omsorg blandar, knådar och rundriver våra degar, snittar dem i fina mönster och garnerar dem med frön, så är det slutligen ugnen som gör degen till ett bröd. En vedeldad ugn gör både brödet fantastiskt vackert och gott. Men det ska också vara en upplevelse att komma hit.

I veckan som gick hade vi besök av John Fisher som har Fisher Mureri. John ska hjälpa oss att bygga den ugn vi vill ha i bageriet och det kommer bli ett fantastiskt resultat, det vet vi redan nu. Under sommaren planerar vi att ugnsbygget kan bli av. Den befintliga murstocken kommer vi ej att använda utan i stället kommer John att dra en ny skorsten i anslutning till där ugnen kommer att stå.

Så vad händer annars? Vi har börjat att renovera lokalen. Vi börjar i personalutrymmet och arbetar oss in mot bageriet. Entrén kommer som det ser ut i dagsläget att flyttas till andra sidan på huset, solsidan. Där kan vi också göra en trevligare entré med rabatter och ge en mer hemtrevlig känsla för våra besökare, utan att göra något större intrång på vår egna trädgård.

Taggade är vi till tusen, inklusive vår blivande anställda. Tänk om allt kunde hända på en gång. ;)

Önskar Er en trevlig helg. Dags att baka lite.

1 kommentar:

blivande anställd sa...

Fel! blivande anställd är taggad till en miljon =)