lördag 5 mars 2011

Utbildning, framtid och bullar i ugnen

Det händer mer och mer i planeringarna. Och det är jättespännande tycker vi! Snart kommer planerna också bli mer officiella och det är både skönt och nervpirrande! I samband med det kommer vi också flytta bloggandet till en ny sida. Men inte riktigt än.

Konstelationen kommer dock att bli lite annorlunda än mot vad vi hade planerat och det är lite därför vi legat lite lågt här med bloggandet. Det hände sig nämligen att bagarkvinnan och bagarmannen fick en helt annan sorts bulle i ugnen och i augusti kommer det ett litet bagarbarn till världen som kommer ta mycket av framförallt bagarkvinnans tid.

Detta betyder att vi kommer att anställa en alldeles utomordentlig tjej. Någon som vi redan utsett och som nyligen varit med oss på ytterligare ett bakdygn hos Lars & Mena på Lyckans stenugnsbageri. Utbildningar och studiebesök är något vi nu kommer satsa mer på under våren och sommaren.


Ett annat bullbak på Lyckans Stenugnsbageri (på bilden Mena Macken Nyberg)

Vi inleder nu också nästa steg med att förbereda bageriflödet och hur vi skall bygga i vår befintliga lokal. En vedeldad ugn skall på plats och till hjälp tar vi John Fisher på Fisher Mureri där vi också får hjälp av Manfred Enoksson från Saltå Kvarn med hur vi skall tänka för att få ett bra flöde i lokalen.

Med lite inspiration i bagaget från Lars & Mena testade vi att göra sexflätade franskbröd (á la Jan Hedh) och det blev faktiskt inte så dumt på första försöket. Franskbröd har man ju bakat många gånger tidigare, men vi har aldrig gett oss på att fläta dem.


Sexflätat franskbröd . Lite mer till vänster och lite mindre till höger.
Men smakar precis lika gott :)

Inga kommentarer: