onsdag 10 november 2010

kylskåpsfrusen deg

Vår första panelfamilj har smakat av baguetter och skördebrödet och det fick klart godkänt. Härligt. Även crostinis skulle göras av baguettestumparna som blev kvar, men vi får väl höra mer om hur det gick med det :)

Just nu är det levain på gång. Pga för lite tid hemma för omvårdnad och ömhet så åkte degen in i vår "bak-kyl" i morse, för att göra jäsprocessen lite långsammare. Tyvärr verkar det som vår bak-kyl inte bryr sig om ifall vi vrider på temperaturratten. Den ska prompt hålla 3 grader kallt, vilket både vi och degen tycker är lite väl kallt. Så nu får väl degar, remonser och surdegsgrunder samsas med övrig mat i kökskylen ändå. Ja... Vi får se hur det går.

Just nu hoppas vi dock att våra levainbröd ska ta sig och bli fina när de skjutsas in i ugnen. Håll tummarna!

Inga kommentarer: