onsdag 10 november 2010

Panelbröd 3 - Levain

Idag har då panelfamiljen W fått levainbröd att avsmaka. Ett ljust franskt lantbröd med lantvete, dinkel, vetesurdeg, vatten och salt.

Ett levainbröd får gärna vara full med hål. Går att äta nybakt och varmt, men får lite mer stuns och karaktär när det stått till sig. Gott att rosta också för den delen. Finast blir det om det får jäsa i mjölad korg och sedan snittas efter tycke och smak. Här har det jäst i avlånga jäskorgar. Favoriten hos oss är ett levainbröd jäst i rund korg. Det är vackert och blir stora härliga mackor!! Blir det en bit kvar som är torr o tråkig, kan det enkelt hackas i bitar och rostas i panna med lite olja och salt - så har man finfina krutonger till salladen.

Det har varit problem med att kommentera på bloggen och vi hoppas nu att detta ska vara löst! Så kommentera på, så vi ser att det fungerar ;)

Inga kommentarer: