lördag 20 november 2010

Skållad kamutvete och durumbröd

Det är lördag kväll och vi har haft kalas här i dag. Därför har det i mer "privat regi" bakats bullar, tårta och skördebröd och frukt&nöt till helgens frukostar, då vi har långväga gäster.

I kväll har vi dock satt fördegar till morgondagens bakförsök.
Första brödet blir ett rågbröd med hela skållade kamutvetekorn i. Det ska bli spännande att testa då vi aldrig bakat med kamut förrut. En av stormarknaderna inne i stan säljer väldigt mycket olika sorters ekologiska helkorn i lösvikt. Nästan 10 kr/hg. Dyrt, men ack så frestande att testa dem alla!

Sen har vi också satt fördegen till ett durumbröd. Ett fantastiskt gott bröd som gillas av både stora och små. Och så brukar det få en sådan härligt gyllene färg. Det gillar vi.

Återkommer i morgon med lite mer bilder!

Inga kommentarer: