lördag 16 oktober 2010

Ett bakdygn på Lyckans stenugnsbageri

Vi har nyligen kommit hem från ett underbart bakdygn hos Lars & Mena på Lyckans Stenugnsbageri, som ligger på vägen till Kungshamn och Smögen, bara några kilometer efter Nordens Ark. Vilka otroligt inpsirerande människor de är! Fantastiska mentorer, som de faktiskt är. Stundvis känner man sig som Bambi på hal is, mest för att man blir lite nervös över att inte hänga med. Så är det alltid när man inte vet rutiner, vart saker finns etc. Men OJ!! vad vi lärde oss mycket, och framför allt fick känna på hur det är "på riktigt" att baka i ett stenugnsbageri. Vi som tidigare endast bakat bröd åt oss själva. Bagarkvinnan har bakat och bagarmannen har smakat. ;) Detta bakdygn har gett oss båda en otrolig mersmak.

Med på kursen var ytterligare 2 stycken tjejer, så trevliga! Det är fantastiskt roligt att träffa olika människor på det här viset. Otroligt givande.

Lars & Mena har ett väl genomtänkt koncept, där de står för sina råvaror, som är just ekologiska och - i den mån det går - närproducerade. Endast det bästa finns att köpa hos dem. Någonting som verkligen tilltalar oss då det är precis det vi själva vill åstadkomma i en egen verksamhet.

Det är mycket intryck som ska smälta in. Mycket tankar som skall sorteras, att ta itu med. Budget att fejja på, människor att kontakta.

Vi är så glada över att vi hittade Lars & Menas bageri och vi kan inte tacka dem nog för deras gästfrihet och öppenhet.

Inga kommentarer: