lördag 30 oktober 2010

Små framsteg

Varje dag görs små framsteg, små mjöliga fotspår i rätt riktning. I helgen har vi träffat ett par släktingar som har god insyn i kommunens roll och krav samt vad som krävs vid uppstart av företag inom livsmedelsbranchen. Det har gett oss massor av hjälp. Det här med affärsplan, resultatbudget och likviditetsbudget börjar vi sakta förstå oss på och planera.

Det har även bakats bröd i helgen, försöksbröd, får vi tillägga. Rödbetsbröd och bröd på öl. Båda blev fantastiskt goda, men kanske inte jättevackra. Rödbetsbrödet jäste som den i plastbyttan, men väl i ugnen var det mesigt och ölbrödet jäste knappt något i plastbyttan men reste sig lite väl mycket i ugnen, vi hade behövt snitta det mycket mer innan det skjutsades in, det sprack på ena sidan och reste sig många många cm. Tyvärr har vi inga bilder på dessa idag. Får se om det kanske dyker upp någon bild under morgondagen på lite skurna skivor. Dessutom bakades det mer bullar, de går åt fort av någon konstigt anledning. Nu är det i alla fall halvfullt i frysen igen, hälften fick nämligen följa med till släktingarna.

Om vi orkar sätts även en fördeg innan läggdags och då blir det ett lite grövre fikonbröd i morgon.

Vi ska försöka sätta oss lite med budgetarbete i veckan och även lite mer med vår marknadsundersökning som vi börjat stylta upp och snart behöver skicka ut.

Nähä. Bäst att sätta fördegen, inte ligga på latsidan.

Ha en fin helg!

1 kommentar:

Therese sa...

snubblade in på er blogg. vilket spännande projekt! det kommer jag absoulut att följa. undrar om det sker i närheten av mig... :)